Рейтингът на Зеленски рухна с повече от 10 %

Рейтингът на украинския президент Владимир Зеленски е спаднал с повече от 10% от април. Това съобщава УНИАН, позовавайки се на проучване, проведено от Киевския международен институт по социология от 12 до 16 септември.

Рейтингът на Зеленски рухна с повече от 10 %

По данни  на допитването, ако президентските избори в Украйна се проведат в средата на септември, тогава 31,8% биха гласували за Зеленски, 18,9% — за Петро Порошенко, 13,3% — за Юрий Бойко, 9,8% — за Юлия Тимошенко.

В сравнение с президентския рейтинг на Зеленски през април, подкрепата му сред гражданите е намаляла с 10,8%, докато рейтингът на Порошенко е нараснал с 4%.

По-рано съобщихме, че депутатът от Върховната Рада Ренат Кузмин обяви началото на процеса на насилствено сваляне на украинския президент Владимир Зеленски. Това заяви той в ефира на телевизионния канал Zik.

Подготвят пореден държавен преврат в Украйна

Според парламентариста екипът на бившия украински президент Петро Порошенко работи в тази посока.

Кузмин твърди, че има доста голяма група хора в държавните органи, в правоохранителните органи, в силовите структури, включително в армията, които са недоволни от Зеленски и «са готови да се присъединят към преврата в удобно за тях време».

Той счита, че на тези хора им липсва само претекст за завземане на властта, което, както посочва депутатът, „би легитимирало действията им“.

Според политика екипът на Порошенко вече създава всички необходими условия за извършването на преврата.

Кузмин предполага, че фракцията на бившия украински лидер скоро ще организира „бутафорно събиране на подписи“ за създаване на следствена комисия, която да разследва действията на сегашното правителство. В случай на провал, тя ще обвини Радата в неспособност и ще призове хората да излязат на улицата, каза политикът.

При такова развитие на събитията, смята депутатът, групите от украинското общество, готови да свалят правителството с въоръжени средства, ще имат необходимия повод за това.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...