Появата на «Охотник» е технологичен пробив на Русия

Този руски безпилотник има разрушителна сила и неговите предимства са безброй. Освен това в интеграция със Су-57 това е истински пробив. Водещият китайски вестник разказва подробно за характеристиките на руския БЛА «Охотник».

Превод от Женмин жибао (Китай):

Появата на "Охотник" е технологичен пробив на Русия

На 12 август агенция ТАСС съобщи, че според заместник-главнокомандващия руските ВКС Сергей Дронов многоцелевите ударни безпилотни летателни апарати, способни да поразяват вражески цели с високоточни боеприпаси, ще започнат да навлизат във ВКС през следващата година.

«Охотник» съчетава разузнаване и нападение

Мощност и високо ниво на модернизация. Съобщава се, че сред всички руски безпилотни летателни апарати «Охотник» има най-широк обхват, разнообразие от оръжия и оборудване.

Изработен е по схемата „летящо крило“, което обяснява отличните летателни характеристики при движение с дозвукова скорост. Тази конструкция му позволява да лети на по-големи разстояния, без да променя размаха на крилата.

Корпусът на дрона е направен от композитни материали, върху които, както в случая със Су-57, е нанесено стелт покритие. Самолетът тежи приблизително 20 тона, максималното тегло на излитане е 25 тона, размахът на крилата е 19 метра, дължината на корпуса е 14 метра, оборудван е с вътрешен бомбен отсек, а максималното му бомбено натоварване е 2,8 тона.

Може да лети със свръхзвукова скорост, достигайки скорост до 1400 километра в час, а максималният му обхват на полета е 5000 километра.

Оборудван с радар с фазирована решетка и оптична разузнавателна система, способна да проследява едновременно десетки въздушни цели.

По този начин дронът може не само да атакува наземни цели, но и да води въздушен бой с ниска интензивност.

Освобождението на човешките ресурси отговаря на изискванията на войната на бъдещето.

Бойният радиус на „Охотник“ ще надхвърли 4000 километра, а във вътрешните му части ще могат да се поставят около два тона боеприпаси.

Можем само да чакаме бъдещите военни заслуги на безпилотния самолет С-70 «Охотник»!

Петя Паликрушева

Източник: http://military.people.com.cn/n1/2020/0828/c1011-31841155.html

Появата на "Охотник" е технологичен пробив на Русия

Коментари:

Зареждане ...