Каракачанов: На България й е нужен диалог, Борисов и Радев трябва да си подадат ръка!

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов обяви в профила си във «Фейсбук», че повече от всичко сега бил нужен формат за диалог, като той бил готов да бъде гарант за този диалог.

Каракачанов: На България й е нужен диалог, Борисов и Радев трябва да си подадат ръка!

«Аз самият наскоро поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа криза без реваншизми и политически пристрастия.

Лидерът на ВМРО заявява по повод Деня на независимостта, че няма смисъл да говорим за Деня на независимостта и бъдещата независимост на държавата ни, ако не решим важните проблеми на България.

Каракачанов призова всички политически фигури да не използват празника за злободневни политически послания, а протестиращите призова да не употребяват подобни светли дати за партийната пропаганда.

«Само преди месец на Шипка протестиращи си позволиха да ползват за пропаганда самия паметник на свободата. Тогава огромната част от искрено протестиращите хора се разграничиха от този акт. Българският народ е мъдър е не приема безсмислени крайности, разпознава ПР акции, скрити зад милосърдие, и може да отсее лицемерието. Огромното лицемерие!», пише вицепремиерът.

По думите му 22 септември трябвало да ни напомни още нещо: да спрем да злепоставяме страната си навън.

«Дали банално известен български соросоиден учен ще нареди стандартните клишета пред западна либерална медия, дали българи ще платят на някой балкански сайт да привиди зад президента дългата ръка на някоя велика сила, нека спрем!

Защото не това са важните проблеми на България днес. Важните проблеми са съвсем други — дали ще успеем да постигнем истинската промяна на пенсиите, за която Обединените патриоти от години работим; дали ще успеем да се възползваме наистина от референдумите, които наскоро по наше предложение залегнаха в Изборния кодекс; дали ще позволим отново контролираният вот да се възпроизведе заради намесата на една противоконституционна партия; дали ще позволим на югоносталгиците в Скопие да направят България най-мразената страна в младата македонска държава; дали ще позволим на фанариотите да менторстват и по отношение на църквата в Македония; дали ще изчезнем като нация в тази демографска катастрофа, която всички наблюдаваме, и след още 30 години дефектна демокрация децата ни ще бъдат малцинство в собствената си държава. Това са истинските проблеми, които България има днес, а не дали изборите ще са два месеца по-рано», настоява Каракачанов.

«Ако не направим нищо от това, няма смисъл да говорим за Деня на независимостта и бъдещата независимост на държавата ни. Вижда се, че протестът вече остана преди всичко сбор от партии.

Това ще гледаме в идните месеци — партизиране на идеали.

Затова отново призовавам, нека поне на този празник — 22 септември, си го спестим. После ще имаме години на разположение за интензивни партийни ежби», повтаря известната си отдавна теза лидерът на ВМРО. 

«Ако питате мен, повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз съм готов да гарантирам този диалог. Аз самият наскоро поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа криза без реваншизми и политически пристрастия.

Предложих го в Деня на съединението и го напомням в деня, в който честваме Независимостта. Защото пътят към силна и независима България минава през съединение и помирение. Историята го показа — така, както го направиха всички онези политици през далечната 1908 година», завършва позицията на Каракачанов, News.bg.

Коментари:

Зареждане ...