Започна стратегическо учение «Кавказ-2020»

21 септември 2020-Нюз Фронт.

На територията на Южния военен окръг под ръководството на началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Руската Федерация започнаха стратегическите командно-щабни учения „Кавказ-2020“, които ще се проведат в периода от 21 септември до 26 септември 2020 година.
Това съобщи в понеделник, 21 септември 2020 година Департаментът за информация и масови комуникации на Министерство на отбраната на Русия.

 

Започна стратегическо учение "Кавказ-2020"

„Стратегическото командно-щабно учение„ Каквказ-2020 “, се явява завършващ етап от комплекса от мерки за оперативна (бойна) подготовка на Въоръжените сили на Руската Федерация през текущата година, се провежда в периода от 21 до 26 септември 2020 година на територията на Южния военен окръг под ръководството на началника на Генералния щаб От Въоръжените сили на Руската Федерация — първи заместник-министър на отбраната на Руската Федерация “, се казва в съобщението на ведомството.

 

По време на учението ще бъдат отработени въпросите за взаимодействието и използването на групировките на
многонационалните сили на коалицията на държавите за осигуряване на сигурността в югозападната част на Русия.

Военни формирования от Армения, Беларус, Китай, Мианмар и Пакистан ще участват в отработването на действията на съвместната групировка на коалиционните сили на полигоните на Южния военен окръг.

Освен това в Каспийско море ще действа корабна група на Каспийската флотилия на руския флот и Военноморските сили на Ислямска република Иран.

Общо в ученията ще участват до осемдесет хиляди души. Включително до хиляда военнослужещи от чужбина, както и звена по тилово осигуряване, противовъздушна отбрана, Военно-морски флот, Росгвардия и МЧС.

До 250 танка, до 450 бойни машини на пехотата и бронетранспортьори, до 200 артилерийски системи и многоракетни ракетни системи ще бъдат включени в в отработването на практически действия на войските на полигоните Капустин Яр, Ашулук, Прудбой, Аданак, Раевски, както и наземните въздушни полигони Арзгирски и Копански.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Коментари:

Зареждане ...