Външно министерство Русия: Удължаването на START-3 няма да стане на условията на американците

21 септември 2020-Нюз Фронт.

Москва не е готова да удължи СТАРТ-3 при условията на Вашингтон, заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Рябков.

На тази основа, на която американците предлагат сключване на договореност, приемане на определен рамков документ, няма да се получи, , тъй като естеството на исканията, предложени от САЩ към нас, не съответства на нашата представа за това какво трябва да се направи в интерес на укрепването на стратегическата стабилност, — каза заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков.

Външно министерство Русия: Удължаването на START-3  няма да стане на условията на американците

Ако Русия не приеме нашето предложение преди изборите, тогава след президентските избори може да не е възможно да го удължим — коментира спецпосланикът на Белия дом

Русия сама трябва да реши дали иска да удължи действието на Договора СТАРТ. Направихме й добро предложение. Не смятаме, че това предложение е несправедливо. Вярваме, че то се основава на принципа на реципрочност и ще доведе до по-голяма прозрачност. И ние смятаме, че това е много ценно в настоящата ситуация, когато САЩ и Русия не си вярват в нищо “, каза Маршал Билингсли, спецпосланик на президента по контрол над въоръженията.

 

Очаквайте подробности.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...