Подходите към Крим по море и въздух са блокирани, Шойгу отлетя до полуострова

21 септември 2020-Нюз Фронт.

Днес, 21 септември, в южната част на Русия започнаха стратегическите командно-щабни учения „Кавказ-2020“ (СКМШУ). Самолетът на главата на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу пристигна от Санкт Петербург до летището Белбек в Крим, за да наблюдава на място мащабните маневри, за които пет самолета на разузнавателните служби на НАТО — САЩ и Великобритания — наблюдават в небето над Черно море.

Подходите към Крим по море и въздух са блокирани, Шойгу отлетя до полуострова

Обръщаме внимание на факта, че активната фаза на ученията НАТО-Украйна „Обединени усилия 2020“, които предвиждат практични ракетни изстрели и полети с безпилотни летателни апарати в северозападната част на Черно море, също започва днес.

Появи се информация, че руските военни напълно блокират черноморското крайбрежие на Крим за преминаване на кораби и самолетни полети.

По-рано началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на Въоръжените сили на Руската Федерация генерал-полковник Сергей Рудской обяви за недопустимостта на по-нататъшната ескалация на военната обстановка край полуострова и черноморското крайбрежие на Кавказ от страна на НАТО.

Командването на Черноморския флот и Южния военен окръг, в навечерието на 20 септември, предприе редица мерки, създавайки „нова„ линия на Манерхайм “с гаранция, че никой не може да се приближи до нея до 3 октомври, да не говорим за форсиране или за проникване», съобщи телеграм каналът Оперативна линия.

Подходите към Крим по море и въздух са блокирани, Шойгу отлетя до полуострова

По информация на ресурса PlaneRadar самолетът на министъра на отбраната на Руската Федерация Сергей Шойгу е кацнал на летището в Белбек в Крим.

Проследявайки движенията на самолетите, ресурсът посочва наличието на пет шпионски самолета наведнъж в Черно море.

Американските самолети RC-135 и CL-600, както и британските RC-135, вече изпълняват мисии в районите, където се изпълнява командването и управлението на ученията » Кавказ 2020″.

На подход, са засечени още два разузнавача — P-8A Poseidon (САЩ) и Sentinel R1 (Великобритания).

Както съобщиха от Министерството на отбраната на РФ ученията «Кавказ-2020» се ръководи от началника на Генералния щаб на въоръжените сили на РФ, първи заместник-министър на отбраната Валери Герасимов.
По време на маневрите ще бъде обърнато специално внимание на борбата с крилати ракети и безпилотни летателни апарати, огнево и радиоелектронно въздействие по цялата дълбочина на бойната формация на противника. А също така използването на вертикално покритие от силите на тактическите въздушно-десантни сили, бързият преход от един вид бойни действия към друг.

Подходите към Крим по море и въздух са блокирани, Шойгу отлетя до полуострова

 

Основните действия на войските ще се извършват на вътрешните полигони на Южния военен окръг Прудбой, Ашулук, Капустин Яр, както и на сухопътните въздушни полигони Арзгир и Копанской.
В ученията са задействани до 80 хиляди души, включително формирования и части за бойна, логистична и техническа поддръжка, формирования на ПВО и ВМС. В маневрите участват военни от Армения, Беларус, Китай, Мианмар и Пакистан.
Броят на чуждестранния контингент не надвишава 1000 души. Представители на Азербайджан, Индонезия, Иран, Казахстан, Таджикистан и Шри Ланка присъстват като наблюдатели.

На първия етап от ученията военните органи за командване и контрол ще планират действия в отговор на условна политическата ситуация и ще отработят взаимодействие с участващите страни.
В рамките на втория етап ще бъдат решени задачите по командване и управление на войските в хода на провеждане на съвместни бойни действия.

«На ученията се планира ченията са планира отработването и използването на групировки от войски (сили) от коалицията на държавите за осигуряване на военна сигурност в югозападната част на Русия», подчертаха от военното ведомство.

Учението «Кавказ-2020» ще приключи на 26 септември.

Продължаваме да следим темата, очаквайте подробности в развитие.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...