НАТО: Обедненият уран е безвреден за здравето

21 септември 2020-Нюз Фронт.

Разширяването на НАТО на Балканите продължава

Понастоящем Сърбия и Босна и Херцеговина са в полезрението на Брюксел, където масовата обработка на населението се извършва чрез медии и неправителствени организации, контролирани от Запада, в рамките на които, главно, на сърбите упорито се опитват да обяснят миролюбивата същност на Северноатлантическия алианс.

И в контекста на тази пропагандна дейност генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг лицемерно заяви, че последиците от използването на боеприпаси с обеднен уран по време на бомбардировките над Република Сръбска и Федерална република Югославия „не представляват значителен риск за здравето“.

НАТО: Обедненият уран е безвреден за здравето

„НАТО се отнася много сериозно към здравето и околната среда“, заяви Столтенберг в интервю за сръбския вестник „Курир“.

„Ето защо НАТО създаде Комисията за обеднен уран през 2001 година… Въз основа на събраните доказателства Комисията стигна до заключението, че употребата на обеднен уран от НАТО в конфликта в Косово не провокира никакви дългосрочни рискове за здравето.
Експерти от Програмата на ООН за околната среда през 2001 г. също стигнаха до заключението, че бомбардираната територия с боеприпаси с обеднен уран не представлява значителен риск за здравето. Това е научно доказано и нищо не се е променило от 2001 г. насам «

Безбожно, цинично заявление…

Междувременно на Балканите разследванията и дискусиите за престъпленията на Северноатлантическия алианс в региона през 90-те години на миналия век не спират. В същото време адвокати, лекари и експерти открито наричат действията на Вашингтон и техните марионетни съюзници — геноцид и екоцид.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...