Германски експерт: спирането на строителството на «Северен поток- 2 «ще се превърне в катастрофа за Германия и ЕС

21 септември 2020-Нюз Фронт.

Според мнението на икономическия експерт Айке Хамър искането да се спре „Северен поток 2“ не е нищо повече от лобиране за трансатлантически интереси.

В интервю за изданието zuerst.de, експертът по икономика, политолог, предприемач и член на борда на управителния съвет на Mittelstandsinstitut Niedersachsen e.V., Deutsche Mittelstandsstiftung e.V. и Derek Oil and Gas Corporation Айке Хамер заяви, че настоящите искания на германските политици да преустановят строителството на руско-германския газопровод „Северен поток 2“ в Балтийско море е ярък пример за трансатлантическо лобиране.

 

Германски експерт: спирането на строителството на "Северен поток- 2 "ще се превърне в катастрофа за Германия и ЕС

„Просперитетът на Германия, ЕС (и Европа) е вторичен за тях», каза Хамер.
„Евентуално замразяване на строителството на Северен поток- 2, което трябва да бъде одобрено от Европейския парламент, ще бъде пагубно както за Германия,така и за Европейския съюз: доверието на толкова необходимия партньор на пазара като Русия, както и други страни, които си сътрудничат с Москва в рамките на различни споразумения и икономически партньорства.

 

Според мнението на Хамър, опитът за смесване на бизнес и политика, чиято концепция е предложена от ръководителя на комисията на ЕС Урсула фон дер Лайен в неотдавнашната й реч, озаглавена „Положението за Европейския съюз“, също не е полезна.
Въпросната част от нейната реч всъщност е откровено „смущаваща“ и просто съдържа поредица от неоснователни обвинения срещу Русия, при това без никакви доказателства.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...