Пътищата преди 9 септември, след 1944 г. и днес

ПЪТИЩАТА ПРЕДИ, СЛЕД ДЕВЕТИ И ДНЕС!
През 1939 г. в държавата има 40 км АСФАЛТИРАНИ пътища — ЧЕТИРИДЕСЕТ няма грешка — от сф со двореца врана от вн до Евксиноград. Да! Пълно е било с кални улици, а където не е имало кал, са били римски или турски пътища — светили са си с кандило.
Пътищата преди 9 септември, след 1944 г. и днес
Към настоящия момент, около 60 % от наличните магистрали, и близо 90 процента от наличните пътища, са наследство от социализма.
Те бяха построени, без еврофондове и без да се молим на никого за милостиня. За 30 години «демокрацията» без поддръжка и тях ги съсипаха!
Как Тодор Живков построи магистралите, без европари?
Проходът на Републиката — Хаинбоаз бе построен с доброволния труд на хиляди бригадири!
Широко се ползваха транспортни и трудови войски!
Няма нищо лошо тази практика да се възстанови. Добре е да припомним, че тя не е въведена от „комунистите“, а от Александър Стамболийски. Одобрена и прилагана е при всички „буржоазни“ и „царски“ правителства преди 9 септември. Отречена е едва при неолибералната атака над българското общество в последните години.
На първо място, при Живков, кражбата от общонародната собственост е явление с изключително слаби размери.
Отмъкнеш някой бордюр за вилата, някоя плочка, но в парите на народа е нямало как да се бръкне.
Няма един изпълнител и на всяка отсечка — подизпълнител. И зад всички не тичала веднага бригада по ремонтите. /Спомняте си АМ „Марица“, която десет дни след откриването й беше затворена за ремонт.
В момента е доста по-различно.
ЕС не може да озапти лапането на еврофондовете и си затваря очите.
Благовеста Миролюбова

Коментари:

Зареждане ...