Песков подозира, че Русия умишлено е изтикана от разследването за Навални

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков допусна, че някой е заинтересован да попречи на Москва да разследва ситуацията с Алексей Навални. Това съобщи РИА «Новости».

Песков подозира, че Русия умишлено е изтикана от разследването за Навални

„Казват ни, че следите от „Новичок“са върху бутилката, но специалистите казва, че ако следите от „Новичок“ са върху бутилката, тогава поне тези, които са я докосвали и са били наоколо, са можели да получат поражение … Ако е имало бутилка, защо е била изнесена от Русия? Тоест може би някой няма интерес да има разследване?“, каза Песков.

По-рано придружителите на Алексей Навални заявиха, че бутилка минерална вода, върху която германските експерти твърдят, че са открили следи от отрова от групата Новичок, е иззета от хотелска стая в Томск.

Придружителите на Навални съобщиха, че са взели бутилки от стаята му в Томск

В Instagram те публикуваха видео, в което, според тях, час след новината за влошеното състояние на Навални, стаята е била изследвана и са били иззели всички предмети, с които той може да е имал контакт.

Припомняме, че канадският премиер Джъстин Трюдо и германският канцлер Ангела Меркел проведоха телефонни разговори, по време на които обсъдиха ситуацията в Беларус и Алексей Навални.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...