ЕС може да обсъди случая Навални на срещата на върха

Официалният представител на кабинета на министрите на Германия Щефан Зайберт не изключи, че лидерите на страните от ЕС могат да обсъдят ситуацията с Алексей Навални на срещата на върха, планирана за следващата седмица. За това пише РИА «Новости».

ЕС може да обсъди случая Навални на срещата на върха

Политикът поясни, че основните теми на срещата на върха ще бъдат Турция и Китай.

„Дадох ви обявените теми. Както обикновено, в Съвета на ЕС не може да има изчерпателен списък седмица преди срещата. Други теми, както често се случва, могат да бъдат разгледани“, каза Зайберт, отговаряйки на въпрос за Навални.

По-рано придружителите на Алексей Навални заявиха, че бутилка минерална вода, върху която германските експерти твърдят, че са открили следи от отрова от групата Новичок, е иззета от хотелска стая в Томск.

Придружителите на Навални съобщиха, че са взели бутилки от стаята му в Томск

В Instagram те публикуваха видео, в което, според тях, час след новината за влошеното състояние на Навални, стаята е била изследвана и са били иззели всички предмети, с които той може да е имал контакт.

Припомняме, че канадският премиер Джъстин Трюдо и германският канцлер Ангела Меркел проведоха телефонни разговори, по време на които обсъдиха ситуацията в Беларус и Алексей Навални.

Трюдо и Меркел обсъдиха по телефона Беларус и Навални

Това съобщава пресслужбата на главата на канадското правителство.

„Те разгледаха темата за отношенията с Русия и отново осъдиха отравянето на … Алексей Навални. Лидерите на двете страни също поговориха за ситуацията в Беларус и отбелязаха важността на мирните демократични промени“, се казва в изявлението.

Отбелязва се, че Трюдо и Меркел също са говорили за пандемията и канадско-германските отношения.

По-рано руският лидер Владимир Путин по време на телефонен разговор с френския президент Еманюел Макрон отбеляза неуместността на необоснованите обвинения по ситуацията с Навални.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...