МОН: Няма да затваряме училища, ще бъдем в режим на превключване

Нямаме намерение да затваряме училищата от средата на октомври, но следим ситуацията. Стоим зад една присъствена година, ще бъдем на режим превключване.

МОН: Няма да затваряме училища, ще бъдем в режим на превключване

Това мнение изрази заместник-министърът на образованието Таня Михайлова в сутрешния блок на БиТиВи по повод новозаразените учители три дни от началото на учебната година.

Тя се надява, че учебната година ще продължи присъствено. Излизането на дадена паралелка в обучение в електронна среда ще се осъществява от същите учители, които преди това са преподавали на децата. Заместващите учители винаги започват от там, където са стигнали преподавателите.

Ако при един заразен ученик с коронавирус, цялата паралелка ще бъде поставена под карантина, подчерта Таня Михайлова. Дава се възможност и на студентите, които са последна година в обучението си или трети курс в педагогическа специалност, да се включат в класната стая.

Тя увери, че всеки учител, който полага повече труд, ще бъде възнаграден. Трудно е, но мисля, че нашите деца са отговорни, вярвам и на нашите колеги, категорична бе Михайлова.

Симеон Янев, News.bg.

Коментари:

Зареждане ...