Байдън: На Америка не й е нужно крупно военно присъствие зад граница

Кандидатът за президент на САЩ от Демократичната партия Джоузеф Байдън заяви, че Америка не се нуждае от голямо военно присъствие по света. Това заяви той в ефира на телевизионния канал CNN.

Байдън: На Америка не й е нужно крупно военно присъствие зад граница

„Трябва да можем да дадем ясно да се разбере, че ако е необходимо, ще реагираме на терористичните дейности, произтичащи отвън срещу Съединените щати. Това не изисква присъствието на крупни сили»- каза Байдън.

Той добави, че като вицепрезидент на страната се е противопоставял на голямото американско военно присъствие в Афганистан.

Действащият президент на САЩ Доналд Тръмп също многократно е заявявал необходимостта от намаляване на военния контингент в чужбина.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 3 ноември 2020 г.

Демократите открито говорят за организирането на държавен преврат в САЩ, сигурен е професорът и политолог от Вашингтон. Освен ако Тръмп не спечели оглушителна победа, Америка ще бъде изправена пред трудни времена, твърди експертът. Какво може да се случи след това? Четете в статията.

Превод от The American Mind (САЩ):

Демократите подготвят държавен преврат в САЩ под опеката на Сорос

Сякаш 2020 г. не беше достатъчно безумна! Сега демократите и техните господари от управляващата класа говорят открито за организирането на държавен преврат.

Всичко започна с факта, че представители на най-високите военни звания неусетно намекнаха, че военните не трябва да следват президентския указ. Те бяха подкрепени от много бивши генерали — включително първия министър на отбраната на президента Тръмп — които открито изразиха онова, което военното ръководство само намекна.

След това, когато в началото на юни в страната избухнаха масови безредици, настоящият министър на отбраната публично призова президента да не прибягва до Закона «За противодействие на метежните действия».

При отправянето на този призив министърът на отбраната имаше предвид следното:

„Г-н президент, не ни заповядвайте да правим това, защото ние няма да направим това и вие знаете какво ще започне след това“.

Джо Байдън беше възхитен от случващото се, той веднага захвърли каквато и да било деликатност.

Този бивш сенатор на САЩ (26 години) и вицепрезидент (осем години), не веднъж, не два пъти, а цели три пъти, уверено заяви, че военните «много бързо ще отстранят Тръмп от Белия дом», ако президентът внезапно откаже да го напусне. А бившият вицепрезидент Ал Гор публично се съгласи с него.

Някой може да отхвърли подобни изявления, считайки ги за заблуда на човек, страдащ от стараческо слабоумие или за грешка на влиятелен служител, който така и не се е възстановил от собственото си поражение на изборите.

Но преди да направите това, помислете за следния факт.

През лятото пресата умишлено излъчи информация за среща (спонсорирана от Джордж Сорос), на която присъстваха 100 влиятелни демократи, бивши републиканци, противопоставящи се на Тръмп, а и други апаратчици от управляващата класа, за да «разиграят» различните резултати от президентските избори през 2020 г.

Съобщението за резултатите от срещата, което изтече в пресата, прави доста мрачно заключение:

„Технократичните решения, съдилищата и залогът, че елитът ще спазва всички норми, няма да сработят тук“, а след изборите през ноември ни чака „не юридическа битка, а уличен бой“. …

През лятото двама бивши американски военни офицери, високопоставени лица от мозъчните тръстове за национална сигурност и привърженици на Демократическата партия, написаха отворено писмо до председателя на Обединения комитет на началник щабовете, призовавайки го да изпрати войските от 82-ра въздушнодесантна дивизия, така че точно в 12:01 ч. на 20 януари 2021 г. да измъкнат Тръмп от Овалния кабинет.

Около месец по-късно Хилари Клинтън публично заяви, че «при никакви обстоятелства» Джо Байдън не трябва да признава поражението си на изборите.

В Щатите се подготвя военен преврат.

Автор: Майкъл Eнтън — професор по политически науки и научен сътрудник в Хилсдейл Колидж, Вашингтон. Той е автор на книгите The Stakes: America at the Point of No Return.

Петя Паликрушева

Източник: https://americanmind.org/essays/the-coming-coup/

Коментари:

Зареждане ...