Новият «Новичок»: Срам и позор за тъпия цирк на берлинските пропагандатори

Германското издание Die Zeit публикува материал, в който споделя вътрешна информация, според която Институтът по фармакология и токсикология на Бундесвера твърди, че отравянето на Навални е извършено от усъвършенствано вещество от групата Новичок. Изданието твърди, че ефектът на отровното вещество е бил умишлено забавен, така че Навални е започнал да изпитва симптомите на отравяне в самолета.

Новият "Новичок": Срам и позор за тъпия цирк на берлинските пропагандатори

Твърди се, че «светът не е знаел за това вещество преди атаката», но веществото било дори по-«опасно и смъртоносно» от предшественика си. Според вестника остатъци от отровата били намерени по ръцете на Навални и по гърлото на бутилката му с вода.

А това, че блогърът оживя, въпреки безпрецедентната опасност и смъртоносност, било «верига от успешни обстоятелства», включително бързата реакция на пилота и усилията на омските лекари.

Тази версия на развитието на събитията, разбира се, би изглеждала много добре, но ако беше пресъздадена под формата на нискобюджетен сериал, в който група гении серия след серия спасяват света, решавайки сложните задачи на гений-злодей и предотвратявайки бедствия с различни мащаби.

От серия в серия те (гениите) биват придружавани от безпрецедентен късмет — с времето се натъкват на улики, които винаги правилно интерпретират, съдбата ги облагодетелства, винаги успяват да излязат сухи от водата, дори при смъртна заплаха.

Е, общо взето, драги зрители и читатели, считайте, както излиза, че отравянето с най-страшните отрови на нашето време винаги преминава като настинка — след седмица-две и без най-малките последствия за организма — здрав и бодър като кукуряк.

И колко е отегчително само, когато някой произнесе очевидното: „Да, обаче, така не се случва в живота!“?

В Германския институт по фармакология и токсикология се натъкнали на неизвестно вещество, изолирано от части от тялото на Навални, и започнаха да пишат неистови глупости за това как брилянтен злодей от Кремъл дал заповед да се разработи нова версия на Новичок, която трябвало да убива хора около час след влизането в тялото, така че никой да не се досеща. Особено западните токсиколози.

Вярно е, че преди тези глупости те написаха поредната тритомна книга за отравянето на Навални, в която си противоречаха поне десет пъти.

Ту Омските лекари умишлено не забелязали никакви отрови, или спасили живота на блогъра.

«Техният» Новичок променял свойствата и оставял различни симптоми на отравяне при всеки един от случаите.

Ако някога изгориха дома на Скрипал, за да може от предполагаемия «Новичок» никой повече да не се отрови, то сега от още по-силната отрова по бутилката на Навални пострада само самият Навални, все едно до него не се е приближавал на сто метра никой, включително хората в самолета и омските лекари.

А и всичките тези безкрайни «ние открихме Отровно вещество, но няма да ви го покажем», «имаме особено чувствителни прибори, откриващи Отровни вещества, но също няма да ви ги покажем» — всичко това звучи като дребни хитрини на дете на пет години.

Без конкретни материали, изследвания, без широки консултации с руските лекари и специалисти всичко това се нарича ПОЗОР.

Немското правителство, всичко тези институти, прославената клинака «Шарите» — всички те би трябвало да се срамуват от целия тозит тъп цирк.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...