Москва очаква визитата на главата на дипломацията на ЕС въпреки ситуацията с Навални

Русия се надява, че ситуацията с Алексей Навални няма да доведе до отмяна на планираното посещение на ръководителя на европейската дипломация Жосеп Борел в Руската федерация. Това заяви Владимир Чижов, постоянен представител на Русия в Европейския съюз, предаде «Интерфакс».

Москва очаква визитата на главата на дипломацията на ЕС въпреки ситуацията с Навални

„Г-н Борел, върховният представител на ЕС по въпросите на политиката на сигурност, многократно потвърждава намеренията си да посети Москва, въпреки че никога не е определял конкретни дати. Надяваме се, че сегашната ситуация около гореспоменатото така наречено дело Навални няма да му попречи все пак да определи срокове на визитата си“, каза Чижов.

По-рано Алексей Навални, който е на лечение в берлинската клиника «Charite», публикува в своя Instagram първата снимка след излизането си от кома. Той заяви, че е успял да диша сам през целия ден.

Навални публикува снимка от берлинската клиника "Шарите"

«Все още почти нищо не умея, но ето вчера цял ден успях да дишам сам. Абсолютно сам. Никаква странична помощ, дори най-простият апарат в гърлото не съм използвал», написа той.

 

На 14 септември клиника «Шарите» съобщи за подобряване на състоянието на Навални, той е изключен от апарата за механична вентилация на белите дробове.

Както заяви Берлин, проведените изследвания установиха у Навални вещество от групата «Новичок».

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...