Мащабен натиск върху Беларус: Вълна от заплахи за насилие, смърт, изнасилване върху полицията и семействата им

От 9 август тази година личните данни на около 300 белоруски полицаи са изтекли в мрежата. Това заяви по време на брифинг на Министерството на вътрешните работи в Минск ръководителят на Главното управление на вътрешната сигурност към Министерството на вътрешните работи на Беларус, полковникът от полицията Андрей Паршин.

Мащабен натиск върху Беларус: Вълна от заплахи за насилие, смърт, изнасилване върху полицията и семействата им

Не само полицаите, но и членовете на техните семейства са тормозени по телефона и в социалните мрежи.

„За периода от 9 август данните на около 300 полицаи попаднаха в интернет. Що се отнася до заплахите, обидите и клеветите, над 250 служители и членовете на техните семейства бяха подложени на натиск“, каза Андрей Паршин.

Членовете на семействата на полицейските служители са обиждани, разнасят се заплахи за насилие и дори заплахи за изнасилване, включително по отношение на децата им. Отделът за вътрешна сигурност предприема мерки за защита на семействата на полицаите.

«Оказваме помощ по всички критерии, осигуряваме физическа безопасност. Не завиждам на онези маргинализирани хора, които се осмеляват да насочват вниманието си към членовете на нашите семейства. Няма да им е лесно”, допълни Андрей Паршин.

По-рано Министерството на вътрешните работи на Беларус образува 43 наказателни дела заради заплахи за насилие срещу полицаи.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...