Лавров твърдо и ясно: «Русия няма и няма да има доверие на Запада»

Това е отговорът за онези, които все още вярват, че руското ръководство е толкова тесногръдо и не разбира коварството на Запада, а и че е готово на отстъпки. Макар това отдавна да не е така.

Лавров твърдо и ясно: "Русия няма и няма да има доверие на Запада"

Русия не може да размахва меч и за изпрати целия Запад по дяволите, защото «географията — това е присъда». Русия граничи със същата тази Европа, която често вижда в нейно лице противник, по-точно потенциална жертва, а САЩ в същото време «произвеждат» хартийки, наречени долари, които са резервната валута за целия свят, макар Щатите да са най-войнствената държава на планетата.

Заедно с това никой не планира да вярва на джентълменската им дума, което Сергей Лавров заяви в интервю по Първи канал на руската телевизия:

«Eвропейският съюз, за съжаление, принесе в жертва своите геополитически, стратегически интереси в угода на желанието да не изостава от САЩ в това, което се нарича «наказание на Русия». Ние вече свикнахме с това.

Сега разбираме, че всички наши бъдещи планове (има предвид възможността за завръщането на пълноформатното партньорство с ЕС) ние трябва да отстояваме задължително при наличие на презастраховане.

Т.е. да си обезпечим всички възможности, за да може, ако ЕС остане на своите негативни, деструктивни позиции, да не зависим от неговите хрумвания и да можем да обезпечим собственото си развитие самостоятелно».

Ето така на дипломатически език звучи «нямаме ви доверие».

Нито капка.

И всяка договореност с Европа ще се възприема не повече от скъпото парче хартия, на което тя пише присъдите си за Русия.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...