Джонсън: Днес трябва да сме твърди, за да се радваме на Коледа

«Единственият начин да гарантираме, че ще радваме на Коледа е като бъдем твърди днес», заяви британският премиер Борис Джонсън по повод на очакванията, че ще има ново затягане на мерките в борбата срещу Covid-19 на фона на увеличаващите се случаи на заразявания.

Джонсън: Днес трябва да сме твърди, за да се радваме на Коледа

Борис Джонсън пише в таблоида „Сън“, че правителството прави всичко възможно за да избегне въвеждане отново на пълна карантина в цялото Обединено кралство. Той допълва в статията, че правителството обещава още 546 милиона паунда в рамките на плановете да се помогне на домовете за социални грижи да преживеят тази зима.

Междувременно тази сутрин заместник-министърът на здравеопазването Едуард Аргар опроверга разпространяваните в медиите съобщения, че ще бъде наложена двуседмична общонационална карантина. Той заяви за „Скай нюз“, че не е вярно, че премиерът е бил посъветван от учените да наложи пълна карантина.

По думите на Аргар, Борис Джонсън не желае втора общонационална карантина, а ефективно прилагане на строгите мерки по места.

Точно в тази връзка се очаква в най-скоро време да бъде наложена такава локална карантина в Североизточна Англия, която ще засегне около 2 милиона души. Това включва Нюкасъл, Съндърланд и графство Дърам. За последното денонощие на Острова бяха регистрирани рекордните от месец май насам 3 991 случаи на заразяване с Covid-19, съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...