САЩ започнаха изпитанията на нов изтребител-бомбардировач, бил невиждано чудо на чудесата

Съединените щати започнаха тестването на прототип от следващо поколение изтребител-бомбардировач. Това съобщи Defense News.

САЩ започнаха изпитанията на нов изтребител-бомбардировач, бил невиждано чудо на чудесата

Той се позовава на информация, получена от Уил Ропър, помощник-секретар на ВВС за закупуване, технологии и логистика.

«Вече изградихме и стартирахме пълномащабен демонстрационен модел в реалния свят и счупихме рекорди», каза Ропър пред Defense News на 14 септември.

«Готови сме да изградим самолети от следващо поколение по начин, който никога не е бил виждан досега.»

Както се отбелязва в публикацията, «почти всички подробности» по отношение на новия самолет ще останат класифицирани, тъй като говорим за разработването на цяло семейство военна техника, включително космически и безпилотни летателни апарати, както и компютърни системи, предназначени да получат въздушно превъзходство.

Ропър отказа да изясни колко прототипа на новия самолет вече са излетели, точно кога и къде и кои компании от американския военно-индустриален комплекс се занимават с производството на тази технология. Освен това той не започна да обяснява дали новата система е пилотирана или безпилотна, за какви основни задачи се създава, какви са основните й полетни характеристики.

Според Ропър американските военновъздушни сили всъщност са доказали, че са в състояние само да подготвят прототип на изтребител от ново поколение и да започнат да го тестват само около година след приключване на аналитичната част от работата, съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...