ДПС няма да се регистрира в зала за Изборния кодекс: Причината е машинното гласуване

ДПС няма да се регистрира в зала за Изборния кодекс.

ДПС няма да се регистрира в зала за Изборния кодекс: Причината е машинното гласуване

Лидерът Мустафа Карадайъ обяви на брифинг преди заседанието, че причина е машинното гласуване и хаосът, който се създава.

ДПС е за елиминиране на недействителните гласове, обяви той.

Партията е против грешките в протоколите и иска да се елиминират проблемите на изборния процес. Машинното преброяване и машинен протокол е решението според Карадайъ.

Кодексът на ГЕРБ не решавал нито един проблем на изборното законодателство.

Парламентът все пак събра кворум. Точно 121 се регистрираха за старт на днешното заседание, когато на второ четене пленарна зала трябва да приеме окончателно изборните правила.

«Воля» влязоха с тениски с надпис «Аз съм Марешки». 

Причината е 4-годишата ефективна присъда за лидера им Веселин Марешки от апелативния съд.

Освен ДПС социалистите също не се регистрираха за днешното заседание. Това обаче не спъна мнозинството. След като се събра кворум, червените влязоха в зала.

От ДПС също влязоха в зала. Йордан Цонев помоли управляващите изборното законодателство да се гледа в петък. Той настоя управляващите да се вслушат в гласа на опозицията. Предложението не мина.

Депутатите от "Воля" заявиха подкрепа към лидера си по нетрадиционен начин

Депутатите от «Воля» заявиха подкрепа към лидера си по нетрадиционен начин

Припомняме, миналия месец ГЕРБ внесе в проекта си за нова Конституция предложение за машинно гласуване. Именно темата за машинния вот стана повод за оставката на шефката на Изборната комисия.

БСП още през януари настояваше за въвеждането на машинно гласуване, както и президента Румен Радев.

Проф. Константинов в разговор с журналистката Беновска потвърди, че машините за гласуването са АМЕРИКАНСКИ, а също и технически персонал, който ги обслужва. Според него, чрез машинното гласуване всички лични данни на българските избиратели попадат в ръцете на САЩ.

 

На 12 февруари премиерът Бойко Борисов даде  зелена светлина за изцяло машинно гласуване на следващите избори, съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...