Ilta-Sanomat, Финландия: Вечерята с Путин се оказа незабравима

Бившият президент на Финландия Таря Халонен и пианистът Ийро Рантала станаха автори на радио шоу за музика. Те слушат и обсъждат произведения от различни жанрове, но говорят не само за музика. Например в една от програмите прозвуча историята за това как президентът Путин свири и пее на президента Халонен и съпруга й.

Превод:
Ilta-Sanomat, Финландия: Вечерята с Путин се оказа незабравима

Бившият президент на Финландия Таря Халонен (76 години) и пианистът Ийро Рантала (50 години) са съавтори на радиошоуто «Чувство и разум» (Tunne ja järki). Тауно, покойният баща на Ийро Рантала, също има специална роля в работата по програмата.

„Бяхме в ресторанта в бившата шоколадова фабрика. Путин свири на пиано и пя за нас. Той каза, че неговият учител по английски му казал, че произношението на английски език най-добре се усвоява чрез песни“, отбелязва Халонен.

Никога не бих могла да свиря и пея така, допълва Халонен.

Президентът и съпругът й често слушат радио, особено Yle Radio. Обичат програмата „Булевард на спомените“ (Muistojen bulevardi).

Халонен и Рантола ще имат шест епизода.

„Ако програмата продължи, със сигурност ще поканим да ни гостува Саули Ниинисто (настоящият президент на Финландия). Когато трудовият му договор приключи.»

Петя Паликрушева

Източник: https://www.is.fi/viihde/art-2000006602223.html

Коментари:

Зареждане ...