Цветанов: Търся съмишленици за евроатлантическия си проект център/дясно

Бившият втори в партия ГЕРБ Цветан Цветанов търси съмишленици за свой евроатлантически проект.

Цветанов: Търся съмишленици за евроатлантическия си проект център/дясно
Източник: БГНЕС

«Водя разговори както с представители на ГЕРБ, които напускат партията, така и с хора от целия политически спектър — в център/дясно», каза Цветанов Цветанов, основателят на «Републиканци за България» пред Bulgaria ON AIR.

В последните месеци хората получават сериозно разочарование, каза той и допълни, че за много кратък период ГЕРБ се превърна в най-мразената партия. Според него има голяма политическа грешка на тези, които днес управляват партията и тези, които управляват държавата.

Според Цветанов тази грешка се дължи на загубата от реалността.

«През всичките тези години, участвайки активно в стария политически проект, аз бях човекът, който първо носеше отговорност, имах постоянно комуникация и решавах проблеми, които те поставят както на местно, регионално, но така и на хората, които са присъствали както на приемни дни като депутат, така и на срещите, които съм правил в цялата страна», каза Цветанов.

Той, който изгради структурите на ГЕРБ, коментира, че структурирането на една партия е много къртовска работа.

«Правителството изцяло се отклони от управленския си стил, който имахме в първия мандат и когато аз бях депутат и в изпълнителната власт«, каза бившият вътрешен министър в кабинета «Борисов-1».

«Процесът и спиралата, в която влезе ГЕРБ, тази промяна на поведението при тези обществени констатации и протестите отвън — партията ще загуби страшно много. Прогнозата, която аз мога да дам е, че те ще получат под 500 000 гласа. А колкото по-дълго управляват — те могат да паднат и доста под тези гласове«, допълни Цветанов.

Коментари:

Зареждане ...