Борисов: «Най-голямата гаранция за просперитета на България е образованието! На добър час на всички»

«Продължаваме политиката за увеличаване на учителските заплати. И през новата година ръстът ще е над 15%.»

Борисов: "Най-голямата гаранция за просперитета на България е образованието! На добър час на всички"

С това припомняне на решението от миналия месец, премиерът Бойко Борисов поздравява за първия учебен ден на новата 2020/2021 учебна година. По думите на Борисов така ГЕРБ изпълнява поставените цели в началото на мандата за двойно увеличение на учителските заплатите за 4 години.

«Убеден съм, че най-голямата гаранция за просперитета на България в дългосрочен план е образованието и инвестициите в него! На добър час на всички», пише Борисов.

Той пожела на всички деца, техните родители и учители здраве, успех и спокойни дни.

В коментар за мерките за ограничаване на разпространението на премиерът уверява, че възникналите проблеми и теми ще бъдат решавани заедно, търсейки най-верните решения.

Борисов похвали начина, по който българската образователна система отговори на пандемията на коронавируса и се пренастрои на електронно обучение. Тя се справи по един достоен начин, пише премиерът.

Въвеждането на обучението от дистанция в електронна среда със сигурност не беше лесно, но най-важното е, че учебната година, изпитите и матурите приключиха успешно. Учители и ученици, директори и родители — всички участваха в процеса и доказаха, че когато работят заедно, успехът е гарантиран, пише той.

«За нас здравето на децата и на техните близки остават най-важни и ние ще намерим начин децата да бъдат в своята естествена среда — на училище, заедно със своите учители и приятели», пише Борисов и призовава да се спазват препоръките на специалистите. Те са важни и не трябва да се пренебрегват. Вирусът е още сред нас, случаите в света не намаляват, се казва в текста, публикуван на страницата на премиера Бойко Борисов в социалната мрежа.

Коментари:

Зареждане ...