Родители се обявиха против задължителните маски и изолаторите за ученици

Зад акцията стои организацията „Обединени родители“, която се обявява против задължителните маски и изолаторите за ученици във всички закрити помещения на учебните заведения с изключение на класните стаи, в които това е по желание.

Родители се обявиха против задължителните маски и изолаторите за ученици

Пред БНР Михаела Божанкова, един от организаторите на протеста, уточни, че не се иска отмяна на мерките, а просто те да бъдат препоръчителни:

„Т.е., който смята, че ще бъде защитен, носейки маска, нека да го направи спокойно. Против сме, защото няма нито едно научно проучване, което да доказва ползата от маските, включително СЗО препоръчва неносене на маска от здрави хора, а изолаторите са лишени от всякакъв смисъл, защото показвайки симптоми едно дете, това означава, че то вече е било в контакт с всичките си съученици и няма абсолютно никаква медицинска и човешка логика от тези мерки. Против разграфяването сме на детски площадки и т.н. Смятаме, че отказът от мерките не трябва да води до никакви рестрикции и санкции за децата и родителите“.

След 13 часа организаторите на проявата планират шествие до Здравното министерство. И съобщиха, че подобни протести ще има и в други големи градове.

Утре в 18 часа в София ще има нова демонстрация пред просветното министерство.

БНР

Коментари:

Зареждане ...