Тръмп в Ненада в търсене на подкрепа за изборите

Търсейки нови пътища, за да гарантира преизбирането си, президентът на САЩ Доналд Тръмп посети през този уикенд щата Невада, който не е подкрепял кандидат на Републиканската партия от 2004 г., предаде Асошиейтед прес.

Тръмп в Ненада в търсене на подкрепа за изборите

Тръмп говори пред хиляди събрали се поддръжници на летище извън Рино, където хората стояха близо един до друг и в много случаи не носеха маски въпреки коронавирусната пандемия.

Президентът припомни оплакванията си от демократите, гласуването по пощата и медиите. Той заяви, че обмисля да остане на поста 12 години, въпреки конституционните ограничения, които не позволяват на американските президенти повече от два мандата.

«Ще спечелим още четири години в Белия дом и след това ще преговаряме, точно така, защото вероятно, предвид начина, по който се отнасят към нас, вероятно имаме право на още четири след това», подчерта той.

Тръмп отправя предизвикателство към местните власти, като провежда публични събития през уикенда, след като представители на щатските власти блокираха плановете му за митинги в градовете Рино и Лас Вегас, защото те щяха да нарушат препоръките за предпазване от коронавируса, отбелязва АП.

През 2016 г. Тръмп загуби с малка разлика Невада, която подкрепи Хилари Клинтън. Проучванията на общественото мнение дават предимство на неговия опонент Джо Байдън. През последното десетилетие щатът се ориентира все повече към Демократическата партия, но предизборния щаб на Тръмп инвестира значителни суми в Невада, разчитайки да мотивира гласоподавателите да подкрепят сегашния държавен глава на САЩ.

Това съобщи БТА.

Коментари:

Зареждане ...