МВнР на Русия постави ултиматум на Германия

Ако Берлин не отговори на руското искане за Навални, това ще се разглежда като отказ на Германия да установи истината, заяви руското външно министерство в отговор на обвиненията в отравяне на опозиционера.

МВнР на Русия постави ултиматум на Германия

На германския посланик в Русия бе поставен тежък ултиматум по повод Алексей Навални. Ако Берлин не отговори на руското искане за опозиционера, това ще се счита за отказ на Германия да установи истината, се казва в изявлението на руското външно министерство.

Става дума за отговор на официални искания от руската прокуратура относно ситуацията с Алексей Навални. Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че опозиционерът е бил отровен с отровата Новичок, но не е предоставила на Москва никакво потвърждение на това гръмко изявление.

Отказът на Берлин да предаде материали за Навални ще бъде възприет като груба враждебна провокация срещу Русия, изпълнена с последствия за двустранните отношения и сериозно усложнение на международната ситуация, — гласи ултиматумът на руското външно министерство.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров определи за неприемлив тона, с който Берлин съобщи позицията си по отношение на Навални. Министърът разкритикува и отказа на Германия да предаде на Русия материали по делото на опозиционера.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...