Фандъкова: До три години ще осигурим място за всяко дете в детско заведение

До три години ще бъде осигурено място за всяко дете над три години в детско заведение в София. Това увери кметът Йорданка Фандъкова, която коментира, че е резонно родителите, чиито деца не са приети в детска градина или ясла, да бъдат компенсирани. Фандъкова очаква правителството да реши как да бъдат изплащани компенсациите.

Фандъкова: До три години ще осигурим място за всяко дете в детско заведение
Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери строителството на новата детска градина в Нови Искър.Снимка: БГНЕС

«Беше намерено решение без да се ангажира общината, да може финансите, които ние имаме, да използваме за строителство, защото, да, наистина, резонно е родители да бъдат компенсирани, но по-важното е и за родителите, и за децата да осигурим отварянето на нови места, за да могат да посещават детските градини, затова сме разделили, така да се каже, задачите и след влизането на закона вече държавата ще определи начина, по който да бъдат отпускани тези компенсации, а ние продължавме изключително интензивно и усилено да строим».

За утре — понеделник, е насрочен нов протест на родители във връзката с недостатъчните мета в детските градини в София. В отговор кметът Йорданка Фандъкова обяви, че ще бъде представена сериозна инвестиционна програма за строителство на сгради на детски градини и проблемът ще бъде решен. Това съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...