Русия предупреждава САЩ: Как Русия спря удар на САЩ по Иран

На форума «Армия 2020» Русия представи най-новите оръжия и постави нов рекорд. Тя демонстрира лидерските възможности на противовъздушната и противоракетната си отбрана. За силата на «убиеца на танкове» вече се говори и в Америка, отбелязва китайският вестник. Но това не е всичко. Руските БПЛА предизвикаха особен интерес.

Превод от Чжунго цзюнван (Китай):

Русия предупреждава САЩ: Как Русия спря удар на САЩ по Иран

На 29 август завърши VI Международният военно-технически форум на Русия „Армия-2020“.

На този форум над 1500 компании от над 70 страни представиха 28 000 експоната. Руското министерство на отбраната съобщи, че по време на едноседмичния форум страните са подписали 41 договора на обща стойност 1,16 трилиона рубли, поставяйки нов рекорд.

„Звездите“ на форума — системите за ПВО и ПРО

На този форум Русия изцяло демонстрира пред света своите лидерски способности за противовъздушна и противоракетна отбрана.

Руският концерн «Алмаз-Антей» за първи път представи най-новата си система за нестратегическа противоракетна отбрана «Абакан». Тази система е подобна на американската противоракетна система THAAD.

Руският военен експерт Игор Коротченко коментира тази новост:

„Ракетната система за противовъздушна отбрана „Абакан“е модерна мобилна зенитна и противоракетна отбранителна система, която може да се конкурира с американската противоракетна система THAAD“.

Друга „звезда“ на този форум е радиолокационният комплекс за ПВО-ПРО „Резонанс-НЕ“.

Този радиолокационен комплекс е способна да открива и проследява най-сложните видове въздушни цели, включително стелт изтребители, крилати ракети и хиперзвукови ракети, с максимален радиус на откриване от 1100 километра.

РЛК може да работи при трудни климатични условия — от -50 до +60 градуса.

Египет и Иран вече закупиха радиолокационния комплекс.

Някои медии съобщиха, че след като Съединените щати убиха Касем Солеймани, командир на специалните сили Ал-Кудс към Иранския корпус на стражите на Ислямската революция, американски изтребител F-35 е планирал да нанесе нов удар срещу Иран, но в крайна сметка ударът е бил отменен, тъй като F-35 е бил засечен от иранска радиолокационна станция.

Това е бил радиолокационният комплекс «Резонанс-НЕ», закупен от Русия.

Петя Паликрушева

Източник: http://www.81.cn/gfbmap/content/2020-09/02/content_269883.htm

 

Коментари:

Зареждане ...