Путин: НАТО извършват агресивни действия край руските граници, Москва ще засили бойната си готовност

Русия ще засили бойната си готовност, това заяви руският президент Владимир Путин.

Русия трябва да засили бойната си готовност в отговор на “агресивните действия“ на НАТО край руските граници, заяви руският президент Владимир Путин в Москва по случай 75-годишнината от нападението на нацистка Германия срещу СССР.

НАТО засилва агресивната си реторика и агресивните си действия край нашите граници.

“Наш дълг е да обърнем специално внимание върху решаването на задачата да засилим бойната готовност на Русия”, каза Путин.

В случай, че Финландия влезе в НАТО, руската войска едва ли ще остане в далечина на 1.5 хиляди километра от границата, заяви президентът на Русия Владимир Путин.

«Представете си, че Финландия влезе в НАТО. Това означава, че финската войска вече ще престане да бъде независима, вие ще престанете да бъдете суверенни в пълния смисъл на думата.

Ще станете част от военната инфраструктура на НАТО, която ще се окаже на границата на Русия почти моментално. Как мислите, ние как ще действаме по-нататък — нашата войска сега е на 1.5 хиляди километра от границата, дали ще останем толкова далеко?!», — продължи руският лидер.

Путин припомни, че Москва е приела и изпълнила решението да изведе войската си на 1.5 хиляди километра в дълбочина от руско-финландската граница.

«И нищо до момента не сме променяли, всичко си е така, както беше. Но около нашите граници в Прибалтика НАТО се увеличава. И какво да правим сега?», — попита риторично Путин.

Според Путин, НАТО вероятно би воювало с удоволствие с Русия до последния фински войник

«Нужно ли ви е това? На вас — не. Ние не искаме. Но вие ще решите сами какво ви е нужно», — добави руският лидер.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...