Председател на ЦИК на БСП: «Социалистите, които имат право на глас са 80 000, но това ще го знаем в края на изборния ден»

Тази сутрин нормално започна изборният ден във всички избирателни секции. Социалистите, които ще гласуват, са около 80 000, а точната бройка е налична в окончателните списъци в общинските и районните комисии за провеждане на избора.

Председател на ЦИК на БСП: "Социалистите, които имат право на глас са 80 000, но това ще го знаем в края на изборния ден"

Ние ще я знаем след като получим протоколите им в края на изборния ден. /и тогава ли ще ги натаманите!!??/, репликира Поглед Инфо.

Това заяви Емил Войнов, председател на Централната комисия за провеждане на избора за председател на БСП, пред БТВ, съобщиха от пресцентъра на БСП.

По думите на социалиста, до този момент няма подадени сигнали за нарушения на изборния процес, а активността е около 25%.

По-рано Кирил Добрев изрази позицията си по темата:

Гласувах за една силна и единна БСП. Това заяви кандидатът за председател на столетницата Кирил Добрев. Той гласувал за този, който може да направи БСП отново победител.

В цялата си кампания заложил на идеите и визията каква трябва да е БСП. А за това, че още не се знае колко са социалистите с право на глас, той коментира, че вотът в партията му напомнял на казармата — по команда и затова предположи, че днешният вот явно ще е на принципа гласува се от сутрин, докато се избере лидер.

Добрев се надява още всички социалисти да са във форма. Самият той обаче се е объркал кой е останал в лидерската битка и кой се е отказал.

Има обаче сигнали за нередности около избора. Неговият екип обработва всички данни и сигнали за нарушения в изборния процес. За пример той посочи как за 22 минути успели в едно място да гласуват 30 души. Това са някакви гении, които за 40 секунди са попълнили ЕГН-то си и са успели да гласуват, по думите на социалиста.

Мобилната секция във Варна пък трябвало да обиколи 419 адреса. Това било за рекордите на Гинес.

На финалната права в гласуването за председател на БСП останаха само Кирил Добрев и Корнелия Нинова. Останалите триме претенденти по-рано се отказаха от надпреварата поради установени от тях нарушения в изборния процес.

Коментари:

Зареждане ...