«Гражданска война ли искате — българи срещу българи?»

Ние не се страхуваме за ГЕРБ. Това заяви пред БНТ Красимир Велчев от ГЕРБ. Партията се страхувала за странатаМожело да стане гражданска война, ако правителството подаде оставка.

"Гражданска война ли искате - българи срещу българи?"
Източник: БГНЕС

Велчев зове за диалог между Народното събрание, Министерския съвет и президента. Но държавният глава отказвал диалог.

София не е България, посочи депутатът от ГЕРБ. В провинцията хората не искали кабинетът да подаде оставка. Нямало гаранция, че при оставка герберите няма да излязат на улицата на протест.

Красимир Велчев смята, че няма как да има силна държава без силни институции. ГЕРБ имали подкрепата на европейската десница.

Депутатът не бил чул нито упрек от страна на президенството към Васил Божков.

Кой е мафията, аз ли съм мафиот, Вежди Рашидов ли е мафиот, попита Красимир Велчев Румен Радев.

Никога не съм виждал Божков, подчерта той.

Депутатът пита Радев какъв чин в армията е имал през 2004-2005 и защо нищо не казва за разграбването на армията.

Изборите трябва да са през март, за да има спокойствие според него.

Такива опасения изказа в студиото на Би Ти Ви и депутатът и бивш министър на културата Вежди Рашидов.

«Какво ще стане при една гражданска война? Българи срещу българи? Не бива да го допускаме!», настоя той.

Рашидов не каза дали съветът му към премиера Борисов в настоящата ситуация е да подаде оставка и да се оттегли.

Рашидов предупреди обаче: «Когато си на власт, има и много подмазвачи. Борисов е трети мандат, когато го съветват много други хора. Аз съм уморен от предатели. Сега и Борисов — първите, които бяха на яслата, ще го предадат.»

Депутатът видял смирение у Борисов още преди месеци, за разлика от настроенията у Румен Радев.

«Големите мъже са длъжни да седнат на една маса», според Рашидов в името на гражданския мир, тъй като «България е един врящ котел, както и врящ котел е светът».

Иначе вината за напрежението между институциите Рашидов хвърля върху президента Румен Радев, който по никакъв начин не изпълнява задължението си да бъде обединител на нацията. Освен това подкрепя с действията и думите си «омразата», която струи от лидерите на протеста.

Според Рашидов, който си спести да посочи конкретни имена, лидерите на настоящите протести са станали известни именно благодарение на омразата, която проповядват от години наред, но нищо градивно не са предложили.

«Кои са им посланията, кои са тези хора, които искат да яхнат тази млада енергия. Биографията на тези хора, познаваме ли я», попита Рашидов и обясни, че макар и всички да виждат протестите и революционните настроения у младите хора, които са напълно естествени за поколението, има и много хора, които мълчат и не искат да бъдат «овладени от тези полудели хора».

Диана Панайотова, News.bg.

Коментари:

Зареждане ...