Вучич: До края на месеца ще има ново правителство

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви снощи, че има няколко кандидати за премиер и е уверен, че всичко ще приключи до края на месеца преди конституционните срокове, пише в. «Данас». Правителството ще бъде ръководено от някой способен и енергичен човек и това ще стане бързо, уверен съм — до края на месеца, заявил Вучич за РТС, напомняйки, че преди това трябва да бъде избран председател на парламента.

Вучич: До края на месеца ще има ново правителство

Вярвам, че ще има значителни промени във всеки смисъл, но не защото предишното правителство е направило нещо лошо, добавил Вучич.

Вучич съобщил също, че президентът на Русия Владимир Путин и външният министър Сергей Лавров са му се извинили заради публикацията във «Фейсбук» на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, която със снимка от филма «Първичен инстинкт» с Шарън Стоун коментира срещата на сръбския президент и американския лидер Доналд Тръмп. Путин заявил, че зад това не стои руската държава и особено лично той.

Вестник «Блиц» съобщава, че председателят на Социалдомекратическата партия Борис Тадич е призовал всички опозиционни лидери към споразумение за стратегията за бъдеща борба, предлагайки да се формират няколко колони на опозицията, организирани по ясни критерии. Част от опозицията смята, че идеята трябва да се обсъди и е необходима реформа в техните редици, пише изданието. Представяйки идеята, Тадич каза, че инициативата е насочена към намиране на най-ефикасна стратегия за победа над режима, която взима под внимание неуспехите на всички инициативи и стратегии след 2012 г.

Това съобщи БНР.

Коментари:

Зареждане ...