Лукашенко: Вижте в каква катастрофа са страните, в които имаше цветни революции!

Беларуският президент Александър Лукашенко счита, че „в името на по-светлото бъдеще“ настоящето не бива да се разрушава, съобщава агенция «БелТА».

Лукашенко: Вижте в каква катастрофа са страните, в които имаше цветни революции!

„Тъжно е, че децата ни се влачат по улиците. Те наивно вярват, че в името на по-светлото бъдеще е допустимо и дори необходимо да се унищожи настоящето. Че е възможно … да загробим икономиката в името на чужди интереси, да се откажем от всичко добро, направено през годините на независимостта“, заяви президентът на републиката.

Той призова да се погледнат тези страни, които са преминали през цветните революции.

„Отрезвяването винаги идва. Главното е да не е късно“, заключи Лукашенко.

По-рано президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че счита, че Съединените щати го „ненавиждат“, защото не е направил републиката част от санитарния кордон около Русия и не е допуснал американския финансист Джордж Сорос в страната. Това каза той в интервю за руски медии.

Лукашенко: САЩ ме мразят, защото развалих плановете на Клинтън и не пуснах Сорос в страната

Според него Москва много добре разбира, че е невъзможно, подобно на Украйна, да се «постави» Беларус под управлението на САЩ или други западни страни.

«Защо? Защото санитарният кордон е хиляда километра. Някои го наричат чертата на Болтън“, каза белоруският лидер.

Той добави, че по време на управлението на Станислав Шушкевич тогавашният американски президент Бил Клинтън е пристигал в Беларус (януари 1994 г.) и „всичко е било подготвено“ за създаването на санитарния кордон — балтийските републики, Беларус, Украйна.

„Кой унищожи кордона? Първият избран президент на Беларус. Затова американците ме мразят. От онези първи години. Не пуснах Сорос да влезе през вратата“, подчерта Лукашенко.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...