Германия отказа на Русия данни за Навални, предаде ги на Организацията за забрана на химическите оръжия

Германия е предала на Организацията за забрана на химическите оръжия резултатите от изследванията на отровения руски опозиционер Алексей Навални, съобщи агенция dpa с позоваване на германското министерство на отбраната.

Германия отказа на Русия данни за Навални, предаде ги на Организацията за забрана на химическите оръжия

От министерството отбелязват, че данните от анализите няма да бъдат предавани директно на Русия, тъй като тя е член на организацията.

По-рано Москва поиска достъп до изследванията, продължавайки да твърди, че руските лекари не са открили отрова в организма на Навални.

Позицията на германската страна е, че въпросът не опира до взаимоотношенията между Германия и Русия, а до нарушаване на Конвенцията за забрана на химическите оръжия.

Преди седмица правителството на Германия обяви, че Навални «без никакво съмнение» е отровен с вещество, сходно по състав с разработеното в бившия Съветски съюз бойно отровно вещество «новичок», представляващо химическо оръжие. Изводът е направен след изследвания, проведени от лаборатория на бундесвера.

Берлин поиска Москва да обясни случая с Навални и да започне разследване.

Руските власти отричат обвиненията за отровителство и твърдят, че няма основание за разследване.

Припомняме, форумът «Свободна Русия» определи станалото с Алексей Навални и като опит за убийство или причиняване на тежка вреда за здравето, затова настоя за международно разследване по случая. В изявление на организацията се посочва, че принудителното му задържане в болницата в Омск е целяло да прикрие следите на прeстъплението.

Навални и «Новичок» — няколко неудобни въпроса

1. Защо трябва да се трови който и да е с бойно отровно вещество, когато има огромно количество биологични отрови, които се разлагат в организма и често изобщо не оставят следи.

Навални и "Новичок" - няколко много неудобни въпроса

1а. Добре ли е, че симптомите да не съвпадат?

1б. Ако гащите на Навални са били отровени, както пишат някои медии, възниква въпросът: кой е имал достъп до бельото му? До моето, например, само аз и жена ми имаме достъп. И, съжалявам, но кой е влизал при Навални?

2. Как можете да добавите ГАЗ към чай или, както е в случая на Скрипал, „да натриете дръжката на вратата с него“? Това е газ, той е летлив, а не течен!

3. Как може да се използва това, което е оръжие за масово унищожение, а никой друг да не пострада в нито един от случаите?

4. Защо трябва да се продължава да се трови с Новичок, ако последният път това не сработи? Защо не опитат с нещо различно и по-ефективно?

5. Защо някой трябва да се трови, а след това същият да бъде пускан да излезе от страната, за да може тази отрова след това да бъде открита?

6. Защо да не се използва традиционният метод на НКВД — разбивачка за лед в главата.

8. С какво са лоши методите от древността, включително туристическо пътуване в багажника до близката гора?

9. Всъщност, кому е нужен този евтин клоун, за да го тровят?

9а. Още повече сега, когато по съдебни решения той дължи 30 млн рубли.

Вие, господа фашисти, забравихте ли «Хитлер капут»?

Осъзнайте се, ако руснаците искат да убият някого, те просто го убиват.

Като Троцки, Бандера и прочие врагове, терористи и нацистки престъпници.

Затова този ние не сме го убили.

Алексадър Роджърс.

Петя Паликрушева, превод и редакция

 

Коментари:

Зареждане ...