Германия допуска спирането на «Северен поток 2» като реакция на ситуацията с Навални

Германският външен министър Хайко Маас заяви, че германските власти обмислят спирането на строителството на газопровода «Северен поток 2» като реакция на ситуацията с Алексей Навални. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на местни медии.

Германия допуска спирането на "Северен поток 2" като реакция на ситуацията с Навални

В същото време той отбеляза, че ако Русия участва в разследването на този инцидент, спирането може да бъде избегнато.

„Понякога трябва да предприемете мерки, като по този начин кажете, че не искаме да живеем в свят без правила“, каза Маас.

Той добави, че дори санкциите да не са в сила, това не означава, че те не трябва да бъдат налагани.

По-рано германският канцлер Ангела Меркел заяви, че не изключва възможността за налагане на санкции на руския газопровод заради ситуацията с блогъра.

Руските служители на реда са готови да проверят данните на Германия за състоянието на Алексей Навални, заяви ръководителят на следствения отдел на Сибирската транспортна полиция Сергей Потапов в ефира на предаването «Вести Недели» по канал «Русия 1».

Русия е готова да провери данните на немските лекари за Навални

Според Потапов руските служители на реда не са получили отговор от германската страна на искането за правна помощ.

„В случай на получаване на исканата информация, ние сме готови да проверим подробно тези данни“, отбеляза главата на управлението.

Той също така добави, че служителите на реда извършват допълнителни проверки във връзка с информацията за откриването на токсични вещества в тялото на Навални.

«Без конкретни данни от германска страна ни е трудно да работим по тази тема, а те не ни се предоставят, въпреки каквито и да било искания», подчерта Потапов.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...