Eвропа, стига крий главата си в пясъка! Нужен ти е ответен удар по САЩ

САЩ не просто се опълчиха на TikTok, Huawei и газопровода «Северен поток — 2». Те се опитват да заставят страните от Европа да се откажат от тях, при това с незаконни и крайно агресивни методи, възмущава се авторът.

Време е ЕС да отговори на заплахите.

 Превод от Der Spiegel:

Eвропа, стига крий главата си в пясъка! Нужен ти е ответен удар по САЩ

Кое е общото между мобилното приложение, производителя на комуникационни мрежи и газопровода?

Те имат общ противник – САЩ, който е срещу тях, защото те са руски или китайски. Тези, които имат намерение да ги използват, се сблъсквата със заплахи, шантаж и санкции.

При това тази политика не се ограничава до територията на САЩ, а се води на глобално ниво.

Официалните причини за отказа от TikTok, Huawei и газопровода «Северен поток — 2»  са неубедителни.

Никой не можа нормално да обясни каква опасност за САЩ могат да представляват танцуващите на екраните на смартфоните на подрастващите, както и да докаже, че Huawei с помощта на своето оборудване е извършвал шпионаж в други страни.

С това Huawei, между другото, се различава от САЩ, чиято Агенция за националната сигуррост в съответствие със закона под името “Патриотичен акт” шпионираше немските политици.

А газопроводът?

Тръмп твърди, че чрез него Европа финансира Русия – това е смешно.

Когато Германия купуваше от Газпром за 9 млрд долара, САЩ купуваха руски суров нефт за 7 млрд. А когато върху САЩ се стовари студеният фрот, американците бяха благодарни на руснаците за техния втечнен газ от полуостров Ямал, който компания НОВАТЕК достави в Бостън.

Да, “аргументите” на САЩ срещу Русия са смешни.

Затова и ги поставяме в кавички.

Петя Паликрушева

Източник: https://www.spiegel.de/consent-a-?targetUrl=https%3A%2F%2Fwww.spiegel.de%2Fpolitik%2Fdeutschland%2Fjuergen-trittin-und-friedbert-pflueger-europa-wehr-dich-gegen-trump-a-28f7770c-3097-440f-ac92-8d22d1b5127d&ref=https%3A%2F%2Finosmi.ru%2Fpolitic%2F20200822%2F247981725.html

Коментари:

Зареждане ...