Тръмп сподели защо е скрил реалната опасност от коронавируса в началото на годината

Президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на пресконференция с журналисти в Белия дом заяви, че не е съобщил веднага за опасността от новия тип коронавирус, за да се избегне паниката в страната, както и за да не се повишат цените на медицинските консумативи и личните предпазни средства, предаде ТАСС.

Тръмп сподели защо е скрил реалната опасност от коронавируса в началото на годината

Според главата на Белия дом последното, което американските власти трябва да демонстрират, е „паника, вълнение и страх“.

„Трябваше да се погрижим за ситуацията, в която се намираме. …Трябва да демонстрираме лидерство … и спокойствие», каза Тръмп, отбелязвайки, че няма намерение да «сее паника» в Съединените американски щати.

По-рано кандидатът за президент на Съединените щати от Демократическата партия Джоузеф Байдън обвини Тръмп, че е премълчал за опасността от коронавируса пред обществото.

Съединените щати са на първо място в света по разпространение на новия тип коронавирусна инфекция: броят на заразените надхвърля 6,5 милиона, над 3,8 милиона пациенти са се възстановили и почти 195 хиляди души са починали.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...