СДВР: Шестима задържани от протеста, 2-ма от арестуваните са обявени за издирване, 10-литра опасна течност

Шестима души са задържани до момента на протеста в София. Това обяви на брифинг зам.-началникът на отдел «Охранителна полиция» към СДВР Тони Тодоров, цитиран от БНТ.

СДВР: Шестима задържани от протеста, 2-ма от арестуваните са обявени за издирване, 10-литра опасна течност
Източник: БГНЕС

По негови данни двама от арестуваните са били обявени за издирване. Полицията ще провери дали задържаните са участвали по някакъв начин в протеста на 2 септември.

Припомняме, тази сутрин служитете на реда извършиха оглед в периметъра на зоните за сигурност в Триъгълника на властта за отстраняване на опасни предмети и вещи. Бяха открити метални тръби, чували с камъни, стъклени бутилки, дървени пръти, два ножа, бойна прашка, както и 5-литрова туба с неустановена течност с остра миризма.

Тодоров заяви, че част от намерените неща са доста обезпокояващи. Той поясни, че с това не иска да каже, че отправя обвинения към някого, тъй като много от предметите били останали от предната вечер. Към момента всичко е отстранено.

Тодоров обаче подчерта, че във видимо укритие е била намерена 10-литрова туба с течност, както и 10 шишета с безцветна течност, които будят притеснение.

По негови думи не е ясно кой е оставил тези вещи в района. За да бъде установено, се преглеждат камери от снощи и от предишните дни.

Коментари:

Зареждане ...