САЩ глобиха Deutsche Bank за нарушаване санкциите срещу Русия

Deutsche Bank Trust Company Americas, която е дъщерно дружество на Deutsche Bank, получи глоба от Министерството на финансите на САЩ в размер на 583 000 долара за нарушаване на санкциите, наложени срещу Русия поради анексирането на Крим. Това съобщава РИА «Новости»,  позовавайки се на представители на Министерството на финансите на САЩ.

САЩ глобиха Deutsche Bank за нарушаване санкциите срещу Русия

Ведомството е установило, че дъщерното дружество е извършило поредица парични преводи по сметки на банката, която е под санкциите на Вашингтон за работа в Крим. За това нарушение тя е глобена с $ 425,6 хиляди.

Освен това, Deutsche Bank Trust Company Americas е направила основно плащане през САЩ през 2015 г., свързано със закупуването на петролни продукти и включва имуществен интерес на петролната компания в Кипър (IPP Oil Products (Cyprus) Limited), която е обект на санкции от Вашингтон. За това нарушение компанията ще трябва да плати 157,5 хиляди долара.

Съединените щати започнаха да налагат антируски санкции, както и ограничителни мерки срещу физически и юридически лица, свързани с Крим, още през март 2014 г.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...