Лукашенко: Притежавам сензационна непубликувана част от разговора между Варшава и Берлин за Навални

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че публикуваният разговор между «Варшава» и «Берлин» за блогъра Алексей Навални е само част от цялата прихваната лента. Това сподели главният редактор на радиостанция «Говори Москва» Роман Бабаян, който е присъствал на интервюто с белоруския лидер.

Лукашенко: Притежавам сензационна непубликувана част от разговора между Варшава и Берлин за Навални

Според Бабаян Лукашенко е поканил журналистите да изслушат целия прихванат разговор. Ръководителят на републиката е добавил, че записът трябва да бъде поискан от ръководителя на ФСБ на Русия, тъй като лентата се съхранява при него.

„Но, казва той, мога да ви кажа, че това са глупости, това са цветчета. Дори не можете да си представите каква информация имаме и какви ягодки тепърва предстоят“, цитира думите на белоруския президент главния редактор на радиостанцията.

По-рано президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че Минск е прихванал разговор, който доказва фалшивата информация за отравянето на Навални.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Берлин блъфира по делото за Алексей Навални, обслужвайки политическата шумотевица. Това съобщи РИА «Новости».

Захарова: Германия блъфира за Навални

„Очакваме германския посланик. Време е да се открият картите, защото е очевидно за всички: Берлин блъфира, обслужвайки мръсна политическа шумотевица”, каза Захарова.

Тя подчерта, че Русия очаква от Германия всички данни за ситуацията.

По-рано съобщихме, че руските служители на реда са готови да проверят данните на Германия за състоянието на Алексей Навални, заяви ръководителят на следствения отдел на Сибирската транспортна полиция Сергей Потапов в ефира на предаването «Вести Недели» по канал «Русия 1».

Русия е готова да провери данните на немските лекари за Навални

Според Потапов руските служители на реда не са получили отговор от германската страна на искането за правна помощ.

„В случай на получаване на исканата информация, ние сме готови да проверим подробно тези данни“, отбеляза главата на управлението.

Той също така добави, че служителите на реда извършват допълнителни проверки във връзка с информацията за откриването на токсични вещества в тялото на Навални.

«Без конкретни данни от германска страна ни е трудно да работим по тази тема, а те не ни се предоставят, въпреки каквито и да било искания», подчерта Потапов.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...