Колесникова е заподозряна в опит за завземане на властта в Беларус

Членът на Координационния съвет на опозицията на Беларус Мария Колесникова е заподозряна в опит за завземане на властта. Това съобщи РИА «Новости», позовавайки се на адвоката й.

Отбелязва се, че на този етап тя е едиствената от белоруските опозиционни лидери в този статус.

По-рано се съобщи, че Колесникова е била настанена в СИЗО №1 на улица Володарски в Минск.

Членът на координационния съвет на опозицията в Беларус Мария Колесникова скъса паспорта си, когато се опитаха да я изведат насила от Беларус, пише  «Интерфакс-Украина» , позовавайки се на информиран източник.

Беларуската опозиционерка Колесникова скъса паспорта си

«При опит да я депортират, тя скъса паспорта си и не може да бъде допусната на територията на Украйна от граничарите», каза източникът.

Също така заместник-министърът на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко заяви, че напускането на беларуските опозиционери Антон Родненков и Иван Кравцов от страната е „насилствено експулсиране“.

По-рано пресслужбата на Координационния съвет на белоруската опозиция съобщи за изчезването на Мария Колесникова, Иван Кравцов и Антон Родненков.

Граничният комитет на Беларус потвърди, че опозицията е преминала контрола на границата с Украйна. По-късно обаче представител на Държавния граничен комитет на Беларус заяви, че Родненков и Кравцов са били задържани в Украйна.

Петя Паликрушева

 

 

Коментари:

Зареждане ...