Христо Иванов настоява за електронно и гласуване по пощата

«Управляващите правят ревизия на Изборния кодекс, на изборните правила, така че да си подготвят условията за техническо надмощие и победа на изборите. Подготвя се поредната кражба на изборите в България.»

Христо Иванов настоява за електронно и гласуване по пощата

Това заяви съпредседателят на «Демократична България» Христо Иванов в изявление на днешния проетст и допълни, че има много ясен международен стандарт, според който една година преди избори не се променят изборните правила и изборният закон.

«Това е все едно преди футболното първенство единият от отборите да вземе да променя правила, по които се провежда първенството.» — поясни той и отбеляза, че тази практика е от години традиционна за управляващите.

Лидерът на «Да, България!» отдели специално внимание на темата за електронното гласуване и българите в чужбина.

«Внесли сме, освен това, още преди две години конкретни предложения за дистанционно гласуване, така че българите в чужбина да могат пълноценно да участват в гласуването. Защото това е най-големият резерв от свободни избиратели. Това е начинът да се счупи доминацията на платените и контролираните гласове в България», подчерта той.

Според Иванов масовото вкарване на българите в чужбина в изборния процес няма да позволи на онези няколкостотин хиляди гласа, които са контролирани, манипулирани, купени, да определят изхода от гласуването.

«Освен това масовото участие на българите в чужбина е начин тези хора, този човешки резерв, човешки капитал на България, да остане във връзка с българската демокрация и да остане част от голямата България», изтъкна още Христо Ивaнов и допълни, че ако управляващите не могат да въведат електронно гласуване, могат поне да въведат гласуване по пощата, каквото съществува от 19 в. във всяка развита демократична система, съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...