Русия към Запада: Дезинформирате за Навални, за да наложите нови санкции

Москва обяви, че е предприета «дезинформационна кампания» относно предполагаемото отравяне на опозиционера Алексей Навални с цел налагане на нови санкции на Русия, информира АФП.

Русия към Запада: Дезинформирате за Навални, за да наложите нови санкции

Правителството на Русия излезе със съобщение в отговор на искането на външните министри на страните-членки на Г-7 Москва бързо да открие и да накаче тези, които стоят зад отравянето на опозиционера. Преди дни Германи обяви, че срещу Навални е използван Новичок.

«Продължаващата масова дезинформационна кампания» има за цел «мобилизиране на настроението за налагане на санкции» и няма нищо общо със здравето на Навални или «откриването на истинските причини за хоспитализирането му», отбелязва Министерството на външните работи на Русия.

В съобщението в отговор на искането на Г-7 ведомството също повтаря, че Германия, където Навални е лекуван, отказва да сподели откритията по случая с Москва.

«Неоснователните атаки към Русия продължават», подчерта министерството.

Топ дипломатите на най-развитите демокрации заявиха, че Германия ги е запознала с доказателствата, че Навални е бил отровен. Съобщението беше публикувано от САЩ и държавния секретар на САЩ Майк Помпео, съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...