Посланикът на Германия е привикан в руското МВнР поради ситуацията с Навални


Германският посланик в Москва Геза Андреас фон Гайр беше извикан в руското външно министерство, за да обсъди ситуацията около блогъра Алексей Навални. Това съобщи ТАСС, позовавайки се на изявлението на официалния представител на руското външно министерство Мария Захарова.

Посланикът на Германия е привикан в руското МВнР поради ситуацията с Навални

Според нея ведомството очаква от Берлин пълна информация за блогъра, включително за лабораторното изследване на Бундесвера, както и някои «доказателства», които германското ръководство има.

Както стана известно по-рано, лекарите в берлинската клиника Charite успяха да извадят Алексей Навални от изкуствена кома.

По-рано съобщихме, че руските служители на реда са готови да проверят данните на Германия за състоянието на Алексей Навални, заяви ръководителят на следствения отдел на Сибирската транспортна полиция Сергей Потапов в ефира на предаването «Вести Недели» по канал «Русия 1».

Русия е готова да провери данните на немските лекари за Навални

Според Потапов руските служители на реда не са получили отговор от германската страна на искането за правна помощ.

„В случай на получаване на исканата информация, ние сме готови да проверим подробно тези данни“, отбеляза главата на управлението.

Той също така добави, че служителите на реда извършват допълнителни проверки във връзка с информацията за откриването на токсични вещества в тялото на Навални.

«Без конкретни данни от германска страна ни е трудно да работим по тази тема, а те не ни се предоставят, въпреки каквито и да било искания», подчерта Потапов.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...