Меркел: Присъдата за «Северен поток 2» ще бъде общоевропейска

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че окончателното решение за «Северен поток 2» по повод ситуацията с Навални не е взето, но то ще носи общоевропейски, а не германски характер, съобщи  РИА «Новости».

Меркел: Присъдата за "Северен поток 2" ще бъде общоевропейска

Според нея е доказано, че Навални е бил «отровен», в тази връзка е необходима общоевропейска реакция, тъй като не говорим за атака срещу ФРГ, Германия трябва да действа като държава-членка на Европейския съюз.

Германският лидер заяви това на закрито заседание на фракцията на ХДС/ХСС в Бундестага.

Както стана известно по-рано, лекарите в берлинската клиника Charite успяха да извадят Алексей Навални от изкуствена кома.

По-рано съобщихме, че руските служители на реда са готови да проверят данните на Германия за състоянието на Алексей Навални, заяви ръководителят на следствения отдел на Сибирската транспортна полиция Сергей Потапов в ефира на предаването «Вести Недели» по канал «Русия 1».

Русия е готова да провери данните на немските лекари за Навални

Според Потапов руските служители на реда не са получили отговор от германската страна на искането за правна помощ.

„В случай на получаване на исканата информация, ние сме готови да проверим подробно тези данни“, отбеляза главата на управлението.

Той също така добави, че служителите на реда извършват допълнителни проверки във връзка с информацията за откриването на токсични вещества в тялото на Навални.

«Без конкретни данни от германска страна ни е трудно да работим по тази тема, а те не ни се предоставят, въпреки каквито и да било искания», подчерта Потапов.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...