Държавният департамент на САЩ призова Германия да преразгледа отношението си към «Северен поток — 2»

Германия трябва да преразгледа отношението си към руския проект «Северен поток 2», написа в Twitter. говорителят на Държавния департамент Морган Ортагус.

Държавният департамент на САЩ призова Германия да преразгледа отношението си към "Северен поток - 2"

„Както много европейски лидери казаха през последните дни, сега е моментът Германия да преразгледа сътрудничеството си с Русия по „Северен поток 2“, се казва в изявлението.

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е готов да подкрепи спирането на строителството на газопровода «Северен поток 2» поради ситуацията с Алексей Навални.

По-рано съобщихме, че руските служители на реда са готови да проверят данните на Германия за състоянието на Алексей Навални, заяви ръководителят на следствения отдел на Сибирската транспортна полиция Сергей Потапов в ефира на предаването «Вести Недели» по канал «Русия 1».

Русия е готова да провери данните на немските лекари за Навални

Според Потапов руските служители на реда не са получили отговор от германската страна на искането за правна помощ.

„В случай на получаване на исканата информация, ние сме готови да проверим подробно тези данни“, отбеляза главата на управлението.

Той също така добави, че служителите на реда извършват допълнителни проверки във връзка с информацията за откриването на токсични вещества в тялото на Навални.

«Без конкретни данни от германска страна ни е трудно да работим по тази тема, а те не ни се предоставят, въпреки каквито и да било искания», подчерта Потапов.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...