Тръмп срещу демократите: Те извършват машинации с бюлетините и следене, това е държавна измяна

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че Демократическата партия води мръсна надпревара, използвайки машинации с бюлетините за гласуване. Той заяви това на пресконференция, която бе излъчена в Twitter от Белия дом.

Тръмп срещу демократите: Те извършват машинации с бюлетините и следене, това е държавна измяна

„Те играят мръсно и най-мръсният трик може да бъдат 80 милиона бюлетини, които избирателите не са поискали. Те просто ги изпращат в цялата страна — 80 милиона бюлетини. Наричам ги непоискани бюлетини. Това ще бъде най-мръсната кампания“, заяви президентът.

Според него демократите са прибегнали до използването на мръсни технологии още през 2016 г.

Тогава, както твърди Тръмп, републиканската кампания е била ръководена от настоящия кандидат за президент Джоузеф Байдън и бившия президент Барак Обама, след което срещу Тръмп е било съставено „лъжливо досие“.

„Те извършваха следене на кампанията ми и бяха хванати да го правят. Ако републиканците бяха направили това, те щяха да бъдат в затвора в продължение на 50 години за държавна измяна“, заключи Тръмп.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 3 ноември 2020 г. Противник на Тръмп е бившият вицепрезидент на САЩ демократът Джоузеф Байдън.

По-рано американският президент Доналд Тръмп заяви, че ако бъде избран кандидатът за президент на Демократическата партия Джо Байдън, Америка я очаква „революция“. Това съобщи РИА «Новости».

Тръмп: Ще има революция, ако Байдън бъде избран за президент

„Те ще вземат властта, ако Байдън дойде. Той е слаб човек. Него го контролират като кукла … това е революция“, каза Тръмп.

Попитаха Тръмп кой според него контролира Байдън, но той не отговори на този въпрос.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...