Роспотребнадзор завърши проверката след хоспитализацията на Навални

Сътрудниците на Управлението към Роспотребнадзор в Томска област завършиха проверката по ситуацията с хоспитализацията на блогъра Алексей Навални след излитането му от летището в Томск. Това съобщи РИА «Новости», позовавайки се на представител на ведомството.

Роспотребнадзор завърши проверката след хоспитализацията на Навални

Отбелязва се, че материалите са били предадени на Западносибирската транспортна прокуратура, откъдето е направено искането.

По-рано съобщихме, че руските служители на реда са готови да проверят данните на Германия за състоянието на Алексей Навални, заяви ръководителят на следствения отдел на Сибирската транспортна полиция Сергей Потапов в ефира на предаването «Вести Недели» по канал «Русия 1».

Русия е готова да провери данните на немските лекари за Навални

Според Потапов руските служители на реда не са получили отговор от германската страна на искането за правна помощ.

„В случай на получаване на исканата информация, ние сме готови да проверим подробно тези данни“, отбеляза главата на управлението.

Той също така добави, че служителите на реда извършват допълнителни проверки във връзка с информацията за откриването на токсични вещества в тялото на Навални.

«Без конкретни данни от германска страна ни е трудно да работим по тази тема, а те не ни се предоставят, въпреки каквито и да било искания», подчерта Потапов.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...