Николова: България е готова да приеме гости от Русия

България е готова да приеме гости от Русия като една сигурна дестинация в контекста на продължаващата коронавирус криза. Това заяви вицепремиерът по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова при откриването на Международното туристическо изложение Отдих 2020 в Москва.

Николова: България е готова да приеме гости от Русия

Тя подчерта, че Министерството на туризма работи усилено за възстановяване на туристическите посещения с Русия, което е цел и за двете страни.

Тя обърна внимание на факта, че пандемията е оказала изключително негативно влияние върху туризма, който близо 3 месеца не функционира заради затворени граници и наложените противоепидемични мерки.

«Гостите ни от Русия предпочитат нашите златни черноморски плажове, спа и уелнес центрове, гурме, културни и исторически маршрути. Страната ни има много възможности за масов и специализиран висококачествен туризъм, което прави България атрактивна и конкурентна дестинация на четири сезона», изтъкна Николова.

България участва ежегодно в Международното туристическо изложение Отдих 2020 през последните 26 години, като тази година за първи път сме страна партньор. Това свидетелства както за важността на изложението, така и за важността на Русия като туристически пазар и партньор за страната ни, заяви министърът при откриването наизложението. Това съобщи News.bg.

Коментари:

Зареждане ...