Кремъл: Идеята за санкционен «списък на Навални» е абсурдна


Кремъл смята идеята за създаването на санкциониран «списък на Навални» в САЩ за абсурдна и подчертава, че е недопустимо свързването на инцидента с блогъра с руското ръководство. Това заяви прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, коментирайки публикацията на журналиста Брет Стивънс в New York Times.

Кремъл: Идеята за санкционен "списък на Навални" е абсурдна

„Сега има много абсурдни инициативи както отдясно, така и отляво“, подчерта прессекретарят.

Според него е необходимо трезво да се оцени ситуацията.

По-рано съобгихме, че руските служители на реда са готови да проверят данните на Германия за състоянието на Алексей Навални, заяви ръководителят на следствения отдел на Сибирската транспортна полиция Сергей Потапов в ефира на предаването «Вести Недели» по канал «Русия 1».

Русия е готова да провери данните на немските лекари за Навални

Според Потапов руските служители на реда не са получили отговор от германската страна на искането за правна помощ.

„В случай на получаване на исканата информация, ние сме готови да проверим подробно тези данни“, отбеляза главата на управлението.

Той също така добави, че служителите на реда извършват допълнителни проверки във връзка с информацията за откриването на токсични вещества в тялото на Навални.

«Без конкретни данни от германска страна ни е трудно да работим по тази тема, а те не ни се предоставят, въпреки каквито и да било искания», подчерта Потапов.

Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...